Maandelijks Archief: juli 2014

Webinar v9.60

Om de nieuwe functionaliteiten van Venice v9.60 te demonsteren, organiseerden we hiervoor een webinar. Hieronder kan u het webinar opnieuw bekijken. Het webinar duurt ongeveer een half uur.

Om u te helpen hebben we de verschillende functionaliteiten die gedemonstreerd werden, in het onderstaande lijstje gezet, samen met een tijdsmarkering. Zo kan u meteen doorspoelen naar het stuk dat u interesseert.

• 0:00 Intro
  • 00:50 Selecties – omgekeerde volgorde
  • 01:50 Afdrukken rappels – begrenzen op klanten
  • 02:36 Afdrukken rappels – beperking op dagboek
  • 03:21 Financieel – Pdf-versie van CODA-bestand opslaan in aparte mapstructuur
  • 06:20 Elektronisch betalen – mogelijkheid tot aparte debetverrichting per betaling ipv per betalingsopdracht
  • 08:37 Contactenbeheer – contact linken aan meerdere firma’s
  • 12:05 Contactenbeheer – welk documenttype moet naar welk contact?
  • 14:22 Contactenbeheer – inkomende mail automatisch linken aan contact
  • 15:39 Edocumenten – Elektronische rappels versturen
  • 20:51 Vragen & Antwoorden
  • 21:33 SDK algemeen
  • 22:12 Nieuwe SDK objecten voor Contactenbeheer
  • 22:58 SDK Troubleshooting
  • 24:42 niet-gedocumenteerde aanpassing aan boekjaar object
  • 26:50 Inhoud Service Pack 1 voor 9.50a

Het opstarten van modules gaat zeer langzaam

Veelal kan een vertraging in Venice te wijten zijn aan een antivirus zoals Windows Defender, Trend Micro, … . Indien het opstarten van modules heel traag gaat en het opstarten een hele tijd blijft hangen op de melding ‘Controle procesregistratie..’, dan kan u het volgende ondernemen.

Bespreek steeds met uw systeembeheerder of IT verantwoordelijke voor u de volgende acties uitvoert!

Start bijvoorbeeld Windows Defender op.

Ga naar de tab Instellingen.

Kies links het item Uitgesloten bestandstypen

Bij bestandsextensies tikt u Dat in en drukt u op Toevoegen

Klik tenslotte op de knop Wijzigingen opslaan.

defender

We raden aan om de volgende extensies niet meer te laten controleren door uw antivirus software:

BTR (Venice gegevensbestand)
LOG (Venice log-bestand en Pervasive transactie-log)

Het kan in sommige gevallen ook nodig zijn om de extensies .js, .sql, .css, .html, .htm, .csv, .ods, .txt niet te scannen.  Sommige grafische elementen in Venice gebruiken/maken (tijdelijke) bestanden met deze extensies en kan ook voor vertraging zorgen

Er zijn ook andere bestanden die nooit een virus kunnen bevatten omdat ze louter gegevens bevatten en nooit uitgevoerd worden. Deze lijst opnemen in uw anti-virusprogramma is facultatief, maar komt de algemene performantie ten goede.

BMP (Afbeelding, Windows Bitmap)
CLC (Unit4 C-Logic Configuratie)
CLD (Unit4 C-Logic Beschrijvend bestand)
CLE (Unit4 C-Logic Uitdrukking)
CLF (Unit4 C-Logic Afdruklay-out)
CLI (Unit4 C-Logic Importbeschrijving)
CLS (Unit4 C-Logic Doorstuurconfiguratie)
CLV (Unit4 C-Logic Afdrukbeschrijving)
DAT (Gegevensbestand)
DDF (ODBC Bestandsbeschrijving)
EMF (Windows Enhanced Meta-file)
INI (Windows configuratiebestand)
PAR (Unit4 C-Logic configuratiebestand)
GIF (Afbeelding, gif formaat)
JPG (Afbeelding, JPeg formaat)
LCK (Sleutelbestand)
LOC (Pervasive Locator-bestand)
TXT (Tekstbestand)

Het opstarten van modules in Venice zou nu sneller moeten verlopen.

Webinar v9.50

Om de nieuwe functionaliteiten van Venice v9.50 te demonsteren, organiseerden we hiervoor een webinar. Hieronder kan u het webinar opnieuw bekijken. Het webinar duurt ongeveer een half uur.

Om u te helpen hebben we de verschillende functionaliteiten die gedemonstreerd werden, in het onderstaande lijstje gezet, samen met een tijdsmarkering. Zo kan u meteen doorspoelen naar het stuk dat u interesseert.

• 0:01 Companyweb
  • 4:35 Jaarrekening nieuw protocol
  • 5:46 Supplementen
  • 6:57 Pdf-tagging bij verwerken elektronische aankoopfacturen
  • 10:11 Toegangsbeheer: gereserveerde gebruiker
  • 12:08 Importeren verkoopleveringen met afpuntinformatie
  • 12:58 Contactenbeheer: documenttype instelbaar per contact
  • 17:26 Contactenbeheer: slepen van emails in projecten
  • 19:08 Contactenbeheer: te factureren tijd
  • 20:30 Contactenbeheer: facturatiedocumenten koppelen aan een project
  • 22:40 Contactenbeheer: datum van een actie wijzigen
  • 23:12 Contactenbeheer: aanpassing aan actie veld + een nieuw ‘info’ veld
  • 24:20 Vragen: Pdf-identificatie achteraf toevoegen?
  • 25:42 Vragen: gereserveerde gebruiker module Toegangsbeheer
  • 26:48 Vragen: Contactenbeheer: te factureren tijd

Onze excuses voor de klank- en beeldkwaliteit die niet optimaal zijn.