Maandelijks Archief: februari 2018

Met Venice werken op een Ipad

Indien u gebruik maakt van onze Online oplossing op Aspex is het eventueel ook mogelijk om op een Ipad te werken in Venice.

Gezien het gaat om een mobiel apparaat kan u niet inloggen via ons portaal  zoals u bijvoorbeeld wel zou kunnen doen op een Windows  of op een Mac Computer.   U zal dus via de Citrix Receiver App zelf moeten inloggen.

Hiervoor moet u een paar stappen volgen en uw Citrix Receiver correct instellen:

• Download de Citrix Receiver App via uw Itunes store
  • Open de App en maak een gratis account aan

CR1

• Onderaan het inlogscherm kiest u voor Options – Manual Setup (Handmatig instellen)

CR2

• Neem de onderstaande gegevens volledig over. Bij Username en password geeft u uw login en wachtwoord in die u normaal gebruikt om in te loggen op ons portaal

CR3

• Druk nu op het gekleurde pijltje links om uw beschikbare programma’s te zien die kunnen opgestart worden met de Citrix Receiver App

CR4

• U kan nu Venice aanklikken in de lijst zodat u het inlogscherm van Venice te zien krijgt

CR5

De automatische Intrastataangifte via OneGate toepassing faalt

Op de website van de NBB/OneGate staat een mededeling over de aanpassing van het beveilingsprotocol sinds 30/01/2018.  De aanpassingen hebben gevolgen voor de automatische Intrastataangifte  in Venice via de OneGate-toepassing

Wellicht heeft u volgende foutmelding gekregen in Venice

fout

Concreet moet u minstens beschikken over de volgende specificaties op uw pc om de aangifte automatisch te laten verlopen:

• Windows 7 of hoger zoals beschreven in deze Kbase van Microsoft
  • Het .NET Framework 4.5 of hoger zoals beschreven in deze Kbase van Microsoft
  • De recentste versie van uw browser zoals beschreven in de help van de NBB
  • Versie 10.70 SP3 of hoger van Venice (met een nieuwe OneGateUploader.exe).  De Service Pack 3 kan u hier downloaden als u reeds beschikt over versie 10.70 van Venice.  Dit bestand dient u te kopiëren onder de map \Patches onder het basispad van Venice.  Uw basispad kan u achterhalen door in het hoofdscherm van Venice ALT+I te drukken.

Beschikt u over een versie lager dan 10.70 dan moet u eerst uw Venice installatie updaten en daarna de SP3 downloaden en te kopiëren onder de map \Patches van uw basispad.  De aanpassing zal in de versie 11 standaard aanwezig zijn.

U kan uw aangifte ook manueel aangeven op het OneGate portaal indien nodig.  Bij twijfel contacteer uw IT-verantwoordelijke/Venice verdeler of neem contact op met de helpdesk van de NBB