Maandelijks Archief: maart 2018

Fout 4 bij opstarten van Venice op een werkstation

Indien u bij het opstarten van Venice op een werkstation de melding krijgt “Deze pc heeft een probleem bij de correcte verwerking van Windows Configuratie bestanden – Fout 4″, dan betekent dit dat u te maken heeft met een corruptie van de bestandsrechten op het Venice basispad en onderliggende mappen.

De oplossing is dezelfde als de oplossing voor de melding “ongeldige installatie

Hoe kan u dit rechtzetten?

We raden u alvast aan om contact op te nemen met uw IT-verantwoordelijke.  U moet de rechten onder de tab “Share” en “Security” correct instellen zodat de nodige personen genoeg rechten hebben.

• Start Verkenner van Windows op en selecteer de Venice basismap.
  • Klik rechts en kies Eigenschappen
  • In het dialoogvenster dat verschijnt, klikt u op de tab Beveiliging
  • Selecteer de Gebruikersgroep waarvoor u de rechten wenst aan te passen en klik op de knop Geavanceerd om de groep genoeg rechten te geven
  • Onder Overname ziet u het veld dat u moet aanvinken.  Dit dient om de rechten van de map ook op de onderliggende mappen en bestanden door te voeren.
  • Vink onderaan het vakje ‘Alle machtigingsvermeldingen op onderliggende objecten vervangen door overneembare machtigingsvermeldingen van dit object’ aan en klik op OK.

• Herhaal deze stappen nu eventueel ook voor het tabblad Delen (Share) indien van toepassing

Indien u een fout krijgt bij het vervangen van de rechten op de onderliggende mappen/bestanden, dan heeft u waarschijnlijk geen administrator rechten op de pc/server waar u de wijziging wenst door te voeren.  Soms is het ook nodig om de “Eigenaar” van de map te wijzigen voor u de rechten kan aanpassen

Het basispad van Venice bepalen

U kan op twee manieren het basispad bepalen:

• In het hoofdmenu van Venice kan u via ALT+I of de “module info knop” rechts bovenaan zien wat het basispad en het systeempad van Venice is
  • Via regedit nazien wat juist het basispad is van Venice:  Ga naar start en kies voor regedit, navigeer dan naar HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\C-Logic\Venice (op een 64bit Windows pc).  Voor een 32 bit pc moet u gaan zien naar HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\C-Logic\Venice.  Onder deze registry key vindt u een variabele RootDir, de inhoud hiervan is het basispad van Venice

Gegevens in Venice benaderen via Webconnect

Indien u werkt op ons online plaform op ASP kan u de gegevens van Venice niet benaderen via de SDK maar kan u dat doen via Webconnect/Odata indien u beschikt over de optie Webconnect

Voor de optie WebConnect  moet u in Venice enkel de dossiers beschikbaar stellen voor gebruik via WebConnect. Merk op dat deze optie enkel de data van het dossier beschikbaar stelt, u zal ook nog een externe toepassing, website of ‘app’ moeten aanschaffen of (laten) aanmaken.

Om een dossier beschikbaar te stellen volgt u volgende stappen:

• Selecteer het dossier, start de module ODBC-bestandsbeschrijvingen via beheer – Dossier – ODBC

ODBC

• Vul de parameters van de module ODBC-bestandsbeschrijvingen aan via de Venice-knop – Instellingen – Parameters

OBDC paremeters

• Kruis bij ‘Tabellen’ die tabellen aan die u beschikbaar wil hebben via de WebConnect oData webservice.

Tabellen

Indien u nieuwe modules toevoegt aan Venice of externe gebruikers zal u de ODBC koppeling opnieuw moeten aanvinken en aanmaken om fouten te voorkomen bij de connectie met Webconnect

•  Kruis bij de tab “Andere” het vakje ‘Dossier beschikbaar stellen via WebConnect’ AAN. Eventueel geef je hier externe gebruikers toegang. Deze externe gebruikers hebben standaard NERGENS toegang, en u moet expliciet deze externe gebruikers koppelen aan het dossier om ze toegang te verlenen.

dossier

• In sommige gevallen kan u de vink aanzetten bij “alle bestanden voor de MM opnemen” voor de activatie van de Managment Monitor
  •  Indien u beschikt over de optie Toegangsbeheer zal u ook nog een gebruiker moeten maken waarmee de WebConnect webservice in Venice kan aanmelden.  U kan deze gebruiker aanmaken via Veniceknop – Toegangsbeheer – Gebruikers.

users

Maak een gebruiker aan met aanmeldingsnaam WebConnect, initialen WEB en zonder wachtwoord.  Zorg dat deze gebruiker over de nodige rechten beschikt in Venice (eventueel beheerder).

user2

Indien dit voor u van toepassing is zal u hiervan een melding van krijgen in Venice bij het aanvinken van “dossier beschikbaar stellen via Webconnect”

WEB

• Maak uiteindelijk de ODBC-bestandsbeschrijvingen aan zodat u kan koppelen met uw applicatie

aanmaken

BELANGRIJKE AANDACHTSPUNTEN

• Indien u met vrije velden werkt in bepaalde modules in Venice moet u minstens zorgen voor een vertaling in Engels voor die velden
  • De connectie met de Webconnect gebruikt in de bezetting een Venice user op
  • Indien u de toegang wenst te bekomen tot een Extern dossier of dossierkast  kan uw user WEB geen beheerder zijn in Venice.  De beheerder heeft namelijk niet alle rechten op de externe dossiers.  U moet deze user toevoegen tot het betreffende dossier met de nodige rechten op de gewenste modules
  • U moet uw applicatie koppelen/authenticeren met de Venice database door gebruik te maken van uw Aspex login en wachtwoord

Meer informatie over Webconnect/Odata kan u terugvinden in de help van Venice (F1) door te zoeken op “Webconnect”, de online handleiding of op onze Youtube Webinar