Maandelijks Archief: september 2018

Launch tool koppelen aan de Citrix receiver

Wanneer u voor de eerste keer op een Windows pc of Mac wenst in te loggen op ons online portaal kan u de Citrix Receiver downloaden vanaf ons portaal door te klikken op het juiste Operating System (OS) icoon.  Er is een knop voorzien voor Windows en een knop voor Mac.

Deze kan u terugvinden onder de aanmeldgegevens.  Voor Linux bestaat wel een Citrix Receiver maar deze wordt niet (meer) ondersteund door Aspex.

Wanneer u deze installatie uitvoert zal uw OS ervoor zorgen dat de associaties met de verschillende programma’s/file types correct worden ingesteld.  Zo zal u correct kunnen inloggen op Venice.

Bij Chrome, Edge en Safari (Mac) zal u ook een Launch.ica (op een Mac pc zal dat launch.aspx zijn) moeten uitvoeren om op Venice te kunnen inloggen.  Dat komt doordat er voor deze OS/browser geen ondersteunde plug-in aanwezig is..

Na een update van  de Citrix Receiver, uw browser of van uw OS kan het voorkomen dat de associaties niet meer correct ingesteld staan.  U krijgt dan een melding dat launch.ica niet automatisch kan geopend worden of het wordt geopend met een verkeerd programma zoals bijvoorbeeld Wordpad of Notes.

Via Internet Explorer en Firefox zal u normaal gezien geen launch.ica/launch.aspx moeten uitvoeren om te kunnen inloggen.  Indien u dus 1 van deze browsers gebruikt hoeft u geen rekening te houden met de volgende stappen.  Firefox is ook beschikbaar voor Mac op de volgende link

We geven u de stappen die u kan volgen indien u toch met Chrome, Edge of Safari wenst te werken voor zowel Windows of Mac.  Zo hoeft u niet de volledige herinstallatie te doen van de Citrix Receiver.

Te volgen stappen voor een WIndows computer

• Ga naar de Windows verkenner
  • Klik op de map downloads of de map waar de downloads worden opgeslagen
  • Kies launch.ica en klik met de rechtermuisknop
  • Kies openen met …

• Zoek de reeds geïnstalleerd Citrix Receiver op in uw programma’s
  • Vink aan dat dit het standaard programma mag zijn voor deze applicatie

Dit kan natuurlijk ook via standaardprogramma’s ingesteld worden op basis van de extensie/file type maar is wat moeilijker in te stellen

Te volgen stappen voor een MAC computer

• Ga naar de Finder op uw MAC en kies het launch.aspx bestand op
  • Klik met de rechtermuisknop en kies openen met …
  • Kies nu “Other …”

• Indien u niet de optie “Other…” ziet staan kan u eerst gaan naar “Get info” en dan kiezen voor “Open With”

• Onderaan kiest u voor “All applications”
  • Zoek in de lijst van Applicaties nu de reeds geïnstalleerde Citrix Receiver zodat deze gekoppeld wordt