Maandelijks Archief: januari 2019

Help werkt niet meer na update van Windows

Sinds een recente Windows update heeft ook Venice, zoals vele andere pakketten op de markt, te maken met het probleem dat de helpfiles niet meer correct weergegeven worden.

Wanneer je vanuit Venice op F1 drukt in Venice zijn de meeste pagina’s onleesbaar geworden en krijg je de volgende melding.

Dit komt doordat Microsoft Windows het formaat .chm waarmee onder andere onze handleiding is gemaakt niet meer ondersteunt.

Op forums valt te lezen dat Microsoft aan het zoeken is naar een oplossing hiervoor die wellicht in Q2 van 2019 zal uitkomen omdat er nog steeds enorm veel pakketten .chm files gebruiken.

Ondertussen hebben onze R&D collega’s na lang zoeken, een online work-around voorzien zodat er toch op een overzichtelijke manier kan gezocht worden in de help tot er een structurele oplossing komt in Windows.

De URL’s voor de index van de helppagina’s zijn de volgende:

Voor de Nederlandstalige handleiding:  http://www.unit4-c-logic.be/NEU/SDK/Venice/Nld/Index.html

Voor de Franstalige handleiding:  http://www.unit4-c-logic.be/NEU/SDK/Venice/Fra/Index.html

• U kan op deze indexpagine zoeken via CTRL + F

• U kan doorklikken op de blauwe links naar het gewenste item

• Op elke pagina bevindt zich ook een “home” button om terug te keren naar de indexpagina

Versie tegel toont beschikbare update niet meer

Indien u werkt in Venice op een lokale installatie (dus niet op ons Aspex portaal), dan kan u updates downloaden voor uw pakket.  Zo bent u zeker dat u steeds de laatste aanpassingen heeft die voldoen aan de wettelijke vereisten.  Voor Aspex klanten worden de updates automatisch gedaan. Bijgevolg is deze Kbase in dat geval niet van toepassing.

Wanneer een nieuwe versie beschikbaar is voor Venice, dan kan u deze terugvinden op onze update pagina . Daar kan u onder andere ook de systeemvereisten terugvinden . De updates kan u zelf doen of laten doen door uw Venice verdeler.

U kan dit ook zien op de versietegel in Venice doordat er een groene pijl en melding in de tegel zichtbaar zijn

Indien u deze tegel niet ziet staan in uw dashboard (tab start), kan u deze toevoegen door onderaan de knop “beheer tegels” aan te klikken en deze standaard tegel van Venice op uw overzicht te zetten

Indien de versietegel geen melding maakt van een nieuwe versie ondanks het feit dat er een nieuwe versie beschikbaar is, dan kan u dit (opnieuw) activeren op de volgende wijze

Een voorbeeld van een versietegel die geen meldingen (meer) toont van nieuwe versies

•  Klik op de Venice knop – instellingen – parameters – myVenice

• Zet het vinkje aan zodat we u deze meldingen kunnen sturen

Netwerkdrives beschikbaar maken in Venice

Bij het aankoppelen van een dossierkast kan het soms voorkomen dat u in Venice uw netwerkdrives (Shares) niet kan zien in het overzicht.

Dat komt omdat de netwerkdrives niet beschikbaar zijn in “elevated programs”, vooral in de recentere Windows omgevingen kan u dit tegenkomen

U kan dit oplossen op de volgende wijze:

OPGEPAST! Het aanpassen van de registry in Windows kan ernstige gevolgen hebben voor uw pc, vraag raad aan uw It-verantwoordelijke bij twijfel!

• Open Regedit

• Voeg een DWORD EnableLinkedConnections toe onder de key HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System

Als je een foutmelding krijgt dat je geen waarde kan toevoegen, dan heb je niet genoeg rechten op je pc om deze actie uit te voeren.  Raadpleeg dan je IT verantwoordelijke

• Geef het de waarde 1 ipv 0

• Indien nodig zal de pc opnieuw opgestart moeten worden
  • Open CMD (als administrator)

• Bevestig de netwerkdrive(s) met net use (of voeg ze toe indien nodig)

• Na heropstarten van Venice zullen de drives wel beschikbaar zijn in Venice en andere “elevated programs”

SDK foutmelding na update Venice

Indien er in een update van Venice ook aanpassingen worden gedaan aan de SDK zoals bijvoorbeeld extra velden die beschikbaar worden in een bepaalde module, is het mogelijk dat u een error krijgt bij het uitvoeren van uw applicatie.

errBadContext: Invalid data, dossier or year directory

• Uw dossier(s)/dossierkast(en) moeten bijgewerkt worden naar de laatste versie van Venice.  Wanneer er een update gedaan wordt van Venice dient u ook uw dossiers bij te werken naar de laatste versie.  Normaal krijgt u hiervan een melding bij het opstarten van Venice. U kan ze ook manueel bijwerken door te klikken met de rechtermuisknop op het dossier en te kiezen voor “bijwerken”.  De bij te werken dossiers kan u herkennen aan het rode uitroepteken

• Uw ODBC moet hernieuwd worden: bij het updaten van Venice of bijvoorbeeld ook bij de creatie van een nieuw boekjaar dient u ook de ODBC bestandbeschrijving opnieuw te laten aanmaken.  Normaal krijgt u hiervan een melding bij het opstarten van het dossier of bij de aanmaak van het nieuwe boekjaar.  U kan deze ook manueel aanmaken via beheer – dossier – ODBC – Nieuw

errHighVerRequired: Higher version required to create this object. Change the Venice version in your application.

Bij de errHighVerRequired dient u aan te geven in uw applicatie voor minimum welke versie van de SDK de applicatie werd gemaakt.  Bij de Venice.Logon() geeft u een paar parameters mee zoals bijvoorbeeld Login, wachtwoord, taal , … en ook versie van Venice/SDK

Installatie: De installatie/update kan niet doorgaan. De SDK-toepassingen ( naam van de toepassingen ) zijn niet compatibel met de nieuwe versie.

Indien u gebruik maakt van een beveiliging in uw applicatie tegen updates, dan zal u die eerst moeten uitschakelen om correct te kunnen updaten, u kan hiervoor terecht op de volgende link ivm de VeniceRegisterApp (beveiliging tegen updates)

Aanpassingen aan de tabellen zelf

In sommige gevallen zullen ook aanpassingen moeten gebeuren in uw applicatie zelf wanneer er bijvoorbeeld extra velden worden bijgevoegd aan een bepaalde module.  De aanpassingen voor elke versie van de SDK kan u terugvinden op de volgende link . Indien u enkel de aanpassingen wil zien voor de laatste versie kan u deze terugvinden op de volgende link