Een nieuw boekjaar aanmaken in Venice

Op het einde van het boekjaar moeten er een aantal acties uitgevoerd worden, zodat u in het nieuwe boekjaar opnieuw aan de slag kan. Er moet met name een nieuw boekjaar aangemaakt worden, en de openstaande documenten moeten overgedragen worden naar het nieuwe boekjaar. Dit artikel legt uit hoe het moet.

Ga vanuit het hoofdmenu van Venice naar tabblad Beheer, groep Boekjaar, Nieuw.
In het scherm dat verschijnt, wordt het aan te maken boekjaar en de begin- en einddatum automatisch voorgesteld, rekening houdend met het huidige boekjaar.

KB000552_01

U hoeft enkel te bevestigen.

Zodra u het nieuwe boekjaar heeft aangemaakt, kan u zowel in het oude als in het nieuwe boekjaar werken.

  • Zolang de laatste aangifteperiode van het vorige boekjaar nog niet is afgesloten, kan u nog aan- en verkopen boeken in het oude boekjaar.
  • Indien u in Venice Boekhouding begin januari rekeninguittreksels wenst in te voeren waarop afpuntingen voorkomen die verwijzen naar documenten van het vorig boekjaar, dan zal u een (gedeeltelijke) klanten- en leveranciersoverdracht moeten uitvoeren via tabblad Beheer, groep Boekjaar, Afsluitingen – Overdracht.

Meer info vindt u in de online help die u in dit scherm via F1 kan oproepen. Of u kan een opleiding ‘Overdracht’ aanvragen via training.venice@unit4.com.