Updaten van Venice

(Last Updated On: 28 maart 2019)

Wanneer u een updateabonnement heeft, kan u steeds de nieuwste versie van Venice downloaden vanaf deze link . Indien u werkt met Venice op Aspex moet u niet zelf de update van Venice uitvoeren. De updates worden door onze diensten in samenwerking met Aspex uitgevoerd.  De update is op zich redelijk gelijklopend met een normale set-up van Venice op een paar stappen na.

VOOR u een update uitvoert raden we u steeds aan om een degelijke back-up te nemen en de systeemvereisten na te zien!

Onderaan kan u uw registratienummer en registratienaam ingeven om de laatste versie te kunnen downloaden en druk op “Check”.  Uw registratienaam en registratienummer kan u gemakkelijk achterhalen door in Venice links boven te klikken op de Venice knop – registratie – bekijken

laatste versie

U krijgt dan onderaan een indicatie van uw huidige versie en kan door te drukken op “download nu” de laatste versie downloaden.

update

We raden aan om steeds een back-up van uw gegevens te nemen VÓÓR u start met de update.  Bij twijfel contacteert u best uw verdeler of IT-verantwoordelijke.  Controleer ook steeds de systeemvereisten VÓÓR u een update uitvoert!

Indien uw Venice op een server/centrale pc geïnstalleerd is en gedeeld wordt met andere gebruikers moet u de update uitvoeren op die server/pc en NIET op de werkstations!

Start de set-up van Venice en volg de stappen.  Indien je een melding krijgt van je beveiliging kan je deze bevestigen om toch je set-up te kunnen uitvoeren

Halverwege zal u onderstaand scherm zien.  Klik hier op de groene drop-down om te kiezen voor UPDATE van een bestaande installatie en niet voor een set-up van een nieuwe Venice.

Volg de stappen verder zoals een normale set-up tot een scherm verschijnt met Finish en de vraag om Venice te starten.

Wanneer Venice wordt opgestart op de server zal de vraag komen om de dossier bij te werken.  Eventueel wordt er ook gevraagd of de ODBC koppeling moet vernieuwd worden en of de gegevens van het dossier worden gebruikt in een externe applicatie.

Het bijwerken van de gegevens kan even duren, onderbreek dus deze bewerking NIET!  Pas als er bij alle dossiers en boekjaren een groene vink staat en er onderaan “Klaar met bijwerken” staat kan u het scherm afsluiten.  Indien u beschikt over een groot aantal dossiers, kan u kiezen om deze niet allemaal bij te werken zoals hier beschreven .

Bij het opstarten van Venice op de werkstations zal u de eerste keer een melding krijgen dat de lokale installatie moet bijgewerkt worden  Druk op OK en volg de stappen.  In sommige gevallen zal u dit als administrator moeten uitvoeren.

Indien u geen melding krijgt om de lokale update te starten en indien er bij uw dossiers/dossierkasten een rood kruis staat, klik dan met de rechtermuisknop op het dossier en kies voor “bijwerken” om het naar de juiste versie te brengen.

Oplossingen voor eventuele problemen bij het updaten van Venice kan ook in de volgende kbases terugvinden

Mogelijke foutmeldingen bij het uitvoeren van de update van Venice

Enkele mogelijke problemen die zich kunnen voordoen bij het downloaden van de Venice update

SDK foutmelding na update Venice