Maandelijks archief: oktober 2013

Mogelijke problemen met het Pervasive gegevensbeheer

Er zijn een aantal foutmeldingen die u kan krijgen met betrekking tot het Pervasive gegevensbeheer. Hieronder lijsten we de meest voorkomende op, met tips om ze zelf op te lossen: Fout 161 of sorteerbestand Componenten niet geladen (S20) Status 2 … Lees verder

Geplaatst in Interfaces/Technisch, Tip | Getagged , , , , , , , , , , | Reacties uitgeschakeld voor Mogelijke problemen met het Pervasive gegevensbeheer

Hoe kan u Venice Facturatie & Stock gebruiken om een kassasysteem te simuleren ?

Om een kassasysteem te simuleren vertrekken we van de optie Verkoopbeheer, en Facturatie & Stock. Er wordt ook gebruik gemaakt van de automatische doorboeking naar Venice Boekhouding  (hiervoor heeft u geen speciale bijkomende module of installatie nodig). Het basisprincipe van … Lees verder

Geplaatst in Facturatie, Tip | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor Hoe kan u Venice Facturatie & Stock gebruiken om een kassasysteem te simuleren ?

Boekhouden met Venice in Luxemburg

De Belgische boekhouding verschilt op een aantal punten van de Luxemburgse boekhouding, Venice is volledig geprogrammeerd volgens de Belgische boekhouding, maar u kan echter wel de Luxemburgse boekhouding simuleren… Volledig overzicht per grootboekrekening en per BTW-tarief, als bijlage bij de … Lees verder

Geplaatst in Boekhouding, Tip | Getagged , , , | Reacties uitgeschakeld voor Boekhouden met Venice in Luxemburg

Manueel een dossier uit Venice Boekhouding en een ander dossier uit Venice Facturatie & Stock samenvoegen.

U beschikt over een Venice dossier waarin uw boekhoudgegevens bijgehouden worden. Daarnaast beschikt u over een ander Venice dossier waar de facturatiegegevens opgeslagen zijn. U wil nu verder gaan met een nieuw dossier waar zowel de boekhoud- als de facturatiegegevens … Lees verder

Geplaatst in Boekhouding, Facturatie, Tip | Getagged , | Reacties uitgeschakeld voor Manueel een dossier uit Venice Boekhouding en een ander dossier uit Venice Facturatie & Stock samenvoegen.

Aankoopfacturen voor invoer, gevolgd door een aankoopfactuur van het douanekantoor, boeken in Venice Boekhouding

Stel, u ontvangt een aankoopfactuur van een leverancier uit Thailand. Het gaat over een factuur van 46.777,26 EUR, allemaal goederen die u invoert. Vervolgens ontvangt u een factuur van uw douane-agentschap in de haven. Het gaat over een factuur van 12.337.18 … Lees verder

Geplaatst in Boekhouding, Tip | Getagged , , , | Reacties uitgeschakeld voor Aankoopfacturen voor invoer, gevolgd door een aankoopfactuur van het douanekantoor, boeken in Venice Boekhouding

Venice Boekhouding in Frankrijk

U wil de boekhouding voor een Franse vennootschap met Venice voeren. Waar dient u dan op te letten? In principe is Venice een boekhoudingsprogramma, bedoeld voor de Belgische vennootschapsboekhouding. Dit betekent echter niet, dat het onmogelijk zou zijn om een … Lees verder

Geplaatst in Boekhouding, Tip | Getagged , | Reacties uitgeschakeld voor Venice Boekhouding in Frankrijk

Koppeling tussen Venice Boekhouding en Accon Jaarrekening of Fides

Indien u met Venice Boekhouding werkt, en ook met Accon of Fides, dan heeft u gegevens uit de proef- en saldibalans van Venice nodig om deze in Accon of Fides te kunnen verwerken. In plaats van deze gegevens manueel opnieuw … Lees verder

Geplaatst in Boekhouding, Interfaces/Technisch | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor Koppeling tussen Venice Boekhouding en Accon Jaarrekening of Fides