Maandelijks Archief: maart 2018

Fout 4 bij opstarten van Venice op een werkstation

Indien u bij het opstarten van Venice op een werkstation de melding krijgt “Deze pc heeft een probleem bij de correcte verwerking van Windows Configuratie bestanden – Fout 4″, dan betekent dit dat u te maken heeft met een corruptie van de bestandsrechten op het Venice basispad en onderliggende mappen.  Veelal kan een probleem met de netwerkverbinding een probleem zijn.  In de meeste gevallen gaat het echter om een rechtenprobleem

De oplossing is dezelfde als de oplossing voor de melding “ongeldige installatie

Hoe kan u dit rechtzetten?

We raden u alvast aan om contact op te nemen met uw IT-verantwoordelijke.  U moet de rechten onder de tab “Share” en “Security” correct instellen zodat de nodige personen genoeg rechten hebben.

• Start Verkenner van Windows op en selecteer de Venice basismap.
  • Klik rechts en kies Eigenschappen
  • In het dialoogvenster dat verschijnt, klikt u op de tab Beveiliging
  • Selecteer de Gebruikersgroep waarvoor u de rechten wenst aan te passen en klik op de knop Geavanceerd om de groep genoeg rechten te geven
  • Onder Overname ziet u het veld dat u moet aanvinken.  Dit dient om de rechten van de map ook op de onderliggende mappen en bestanden door te voeren.
  • Vink onderaan het vakje ‘Alle machtigingsvermeldingen op onderliggende objecten vervangen door overneembare machtigingsvermeldingen van dit object’ aan en klik op OK.

• Herhaal deze stappen nu eventueel ook voor het tabblad Delen (Share) indien van toepassing

Indien u een fout krijgt bij het vervangen van de rechten op de onderliggende mappen/bestanden, dan heeft u waarschijnlijk geen administrator rechten op de pc/server waar u de wijziging wenst door te voeren.  Soms is het ook nodig om de “Eigenaar” van de map te wijzigen voor u de rechten kan aanpassen

Het basispad van Venice bepalen

U kan op twee manieren het basispad bepalen:

• In het hoofdmenu van Venice kan u via ALT+I of de “module info knop” rechts bovenaan zien wat het basispad en het systeempad van Venice is
  • Via regedit nazien wat juist het basispad is van Venice:  Ga naar start en kies voor regedit, navigeer dan naar HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\C-Logic\Venice (op een 64bit Windows pc).  Voor een 32 bit pc moet u gaan zien naar HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\C-Logic\Venice.  Onder deze registry key vindt u een variabele RootDir, de inhoud hiervan is het basispad van Venice

Gegevens in Venice benaderen via Webconnect

Indien u werkt op ons online plaform op ASP kan u de gegevens van Venice niet benaderen via de SDK maar kan u dat doen via Webconnect/Odata indien u beschikt over de optie Webconnect

Voor de optie WebConnect  moet u in Venice enkel de dossiers beschikbaar stellen voor gebruik via WebConnect. Merk op dat deze optie enkel de data van het dossier beschikbaar stelt, u zal ook nog een externe toepassing, website of ‘app’ moeten aanschaffen of (laten) aanmaken.

Om een dossier beschikbaar te stellen volgt u volgende stappen:

• Selecteer het dossier, start de module ODBC-bestandsbeschrijvingen via beheer – Dossier – ODBC

ODBC

• Vul de parameters van de module ODBC-bestandsbeschrijvingen aan via de Venice-knop – Instellingen – Parameters

OBDC paremeters

• Kruis bij ‘Tabellen’ die tabellen aan die u beschikbaar wil hebben via de WebConnect oData webservice.

Tabellen

Indien u nieuwe modules toevoegt aan Venice of externe gebruikers zal u de ODBC koppeling opnieuw moeten aanvinken en aanmaken om fouten te voorkomen bij de connectie met Webconnect

•  Kruis bij de tab “Andere” het vakje ‘Dossier beschikbaar stellen via WebConnect’ AAN. Eventueel geef je hier externe gebruikers toegang. Deze externe gebruikers hebben standaard NERGENS toegang, en u moet expliciet deze externe gebruikers koppelen aan het dossier om ze toegang te verlenen.

dossier

• In sommige gevallen kan u de vink aanzetten bij “alle bestanden voor de MM opnemen” voor de activatie van de Managment Monitor
  •  Indien u beschikt over de optie Toegangsbeheer zal u ook nog een gebruiker moeten maken waarmee de WebConnect webservice in Venice kan aanmelden.  U kan deze gebruiker aanmaken via Veniceknop – Toegangsbeheer – Gebruikers.

users

Maak een gebruiker aan met aanmeldingsnaam WebConnect, initialen WEB en zonder wachtwoord.  Zorg dat deze gebruiker over de nodige rechten beschikt in Venice (eventueel beheerder).

user2

Indien dit voor u van toepassing is zal u hiervan een melding van krijgen in Venice bij het aanvinken van “dossier beschikbaar stellen via Webconnect”

WEB

• Maak uiteindelijk de ODBC-bestandsbeschrijvingen aan zodat u kan koppelen met uw applicatie

aanmaken

BELANGRIJKE AANDACHTSPUNTEN

• Indien u met vrije velden werkt in bepaalde modules in Venice moet u minstens zorgen voor een vertaling in Engels voor die velden
  • De connectie met de Webconnect gebruikt in de bezetting een Venice user op
  • Indien u de toegang wenst te bekomen tot een Extern dossier of dossierkast  kan uw user WEB geen beheerder zijn in Venice.  De beheerder heeft namelijk niet alle rechten op de externe dossiers.  U moet deze user toevoegen tot het betreffende dossier met de nodige rechten op de gewenste modules
  • U moet uw applicatie koppelen/authenticeren met de Venice database door gebruik te maken van uw Aspex login en wachtwoord

Meer informatie over Webconnect/Odata kan u terugvinden in de help van Venice (F1) door te zoeken op “Webconnect”, de online handleiding of op onze Youtube Webinar