Maandelijks Archief: oktober 2019

Lokale schijven zichtbaar maken op Aspex

Soms is het gewenst om gegevens op te slaan naar of op te halen vanaf een lokale (netwerk)schijf terwijl u op Aspex werkt.  Dat kan u doen via de verkenner in het inlogscherm van ons Aspex portaal  of in Venice via Start – Verkennen – Werkmap

Als de lokale schijven niet meer beschikbaar zijn vanaf Aspex, kan u dat oplossen op de volgende wijze.   Pas vanaf de Windows taakbalk de instellingen van de Citrix Receiver aan. Dit doet u als volgt:

• Klik rechts op het pictogram van de Citrix receiver door onderaan rechts te klikken op je taakbalk

• Ga naar Connection center
  • Kies Preferences

• Zorg dat Read & Write zijn aangevinkt

• In sommige gevallen dient u er eerst voor te zorgen dat de netwerkdrives beschikbaar zijn voor elevated programs zoals u hier kan nalezen

Exporteren UBL bestanden vanuit de facturatie

Vanaf versie 11.50 is het mogelijk om naast de standaard export naar tekst bestanden ook te exporteren naar UBL bestanden.  Deze werkwijze van exporteren naar UBL bestanden is op deels hetzelfde als de export naar tekst zodat uw boekhouder de UBL bestanden kan inlezen in zijn boekhoudpakket.  De meeste pakketten zijn ondertussen voorzien om UBL bestanden te ontvangen.

Belangrijk: Indien uw boekhouder ook Venice gebruikt en u wenst dat de klantennummers uit uw Venice facturatie worden overgenomen in Venice boekhouding, dan wisselt u best bestanden uit via exporteren naar tekstbestand.  In de UBL standaard wordt immers geen klantennummer meegegeven. Bij het importeren in Venice boekhouding kan de klant dus een ander nummer toegewezen krijgen dan in Venice boekhouding.  Bij het exporteren naar txt-bestand kan het klantennummer wel overgenomen worden.

U dient de volgende stappen te volgen

1. Maak uw verkoopfacturen aan in de module facturatie
  2. Boek de facturen globaal of selectief door

3. Klik op de knop exporteren UBL

4. Stel éénmalig de parameters in

5. Eens ingesteld kan u de facturen exporteren door te klikken op start

6.  Wanneer de export klaar is, krijgt u groene vinkjes en een melding

7. Indien u reeds geëxporteerde UBL documenten opnieuw wenst te exporteren kan dat door te klikken op de knop naast de documentgroep

8. De bestanden staan klaar in een zip file op de door u gekozen plaats en kunnen vervolgens door uw boekhouder worden ingelezen in zijn boekhoudpakket