Maandelijks Archief: december 2019

Een afgerond bedrag afdrukken op uw documenten

Sinds 01/12/2019 dient u bij (gedeeltelijke) cash betalingen uw document af te ronden naar de bovenliggende of onderliggende 5 cent.  Meer info hierover kan u alvast hier vinden

Dat betekent dus bijvoorbeeld dat bedragen zoals 10,01€ of 10,02€ worden afgerond naar 10.00€ en dat 10,03€ en 10,04€ zullen worden afgerond naar 10,05€.

In Venice zelf dient hiervoor geen aanpassing te gebeuren.  Het is namelijk enkel het betaalde bedrag die zal wijzigen en niet het documentbedrag zelf.

We leggen u hier uit hoe u ervoor kan zorgen dat op de afdruk u de bedragen op uw document kan afronden.  De werkwijze is identiek voor Venice als voor Venice Lite.  Zowel de gewone prijs als de afgeronde prijs moeten/kunnen afgedrukt worden op het document.

• Open het gewenste documenttype in Venice (Lite)
  • Klik een document aan en kies voor afdrukken
  • In het printerscherm kiest u de gewenste lay-out en drukt u op “wijzigen”

• In de lay-out editor gaat u naar de blok totalisatie
  • Kies bovenaan een “rekenveld” en klik in de blok totalisatie aan waar u deze wenst te plaatsen

• Klik met de rechtermuisknop op het veld en kies eigenschappen
  • In het tabblad Formule klikt u op het pijltje rechts om de formule in te geven

• Neem volgende formule over in de uitdrukkingseditor en druk op OK.  De @PRN.TotalTot die in de formule wordt gebruikt, drukt normaalgezien het document totaal af op een standaardlay-out

:Round ( @PRN.TotalTot * 20 ; 0 ) / 20

Meer info over :Round() of andere uitdrukkingen/functies kan u vinden in de help van Venice (Lite) via de F1 knop

• U kan het veld eventueel via de andere tabblad in de eigenschappen verder gaan bewerken naar wens
  • Sluit uw lay-out editorscherm af of kies bovenaan links de ronde Venice knop en dan opslaan (als) om de aanpassingen op te slaan
  • Er zal u eventueel gevraagd worden om de lay-out op te slaan als variant van de standaardlay-out.  Een algemene variant wordt opgeslagen voor alle dossiers (onder de map MAIN\CLF).  Een dossiervariant wordt opgeslagen voor het dossier dat momenteel in gebruik is (onder de map dossiernaam\CLF)