Aanmaken XML-bestand met de klantenlisting voor een onvolledig kalenderjaar

(Last Updated On: 2 december 2015)

Wanneer een bedrijf tijdens het jaar ophoudt met bestaan, dan vraagt de administratie om een klantenlisting in te dienen voor het reeds verlopen gedeelte van het actuele kalenderjaar. Een bedrijf dat bijvoorbeeld ophoudt met bestaan op 31/03/2014, zal dus een listing voor 3 maanden moeten neerleggen voor het kalenderjaar 2014.
Hoe kan u nu concreet te werk gaan om een xml-bestand aan te maken voor een onvolledig kalenderjaar?

1. Sluit ALLE BTW-periodes van het actuele boekjaar af via ‘ Aangiftes – BTW – Btw-aangifte’. U doet dat door de aangifte van iedere periode, ook deze waar u niet geboekt hebt, af te drukken (naar het scherm). U kiest daarbij voor het afsluiten van de periode. Druk op Ctrl+End om naar de laatste pagina te gaan en kies vervolgens voor Sluiten.

2. Kies vervolgens ‘Aangiftes – BTW -Klantenlisting’. Zorg er voor dat in de parameters van deze module het veld ‘Elektronische listing toelaten’ ingesteld is op de waarde ‘Enkelvoudig Intervat’. U kan immers enkel op die manier een XML-bestand aanmaken, niet via ‘Meervoudig Intervat’.

KB000532_01

3. Vink op het tabblad ‘Afdrukken’ bij de periode het keuzerondje ‘Van’ aan en geef de begin- en einddatum op waarvoor u een listing wenst af te drukken. Kruis daarnaast ook ‘Aanmaken XML’ aan.

KB000532_02

4. Na de afdruk van de listing, krijgt u de volgende melding:

KB000532_03

5. Wanneer u doorgaat, dan wordt het XML-bestand aangemaakt.

KB000532_04

Dit bericht is geplaatst in Boekhouding, Tip met de tags , , , . Bookmark de permalink.