Hoe kan men herzieningen opnemen op de btw-aangifte in Venice?

(Last Updated On: 2 december 2015)

In Venice dienen alle bedragen op de BTW-aangifte steeds gebaseerd te zijn op een boeking. Indien u herzieningen wenst te boeken, dan kan u via diverse een boeking uitvoeren op een BTW-rekening met als btw-groep 40,41,42 of 43. U kan een rekening opzoeken op basis van de BTW-groep door in de kolom Rekening Ctrl+F6 te drukken en daarna als volgorde BTW-groep te kiezen.

btw-groep

U zal een herziening ook altijd in de huidige btw periode moeten boeken.

De help van Venice die u via F1 kan oproepen geeft volgende interessante info over welke verrichtingen worden opgenomen in de betreffende vakken en hoe u het bedrag kan controleren.

Vak [61]  Diverse BTW-herzieningen in het voordeel van de Staat (ontoereikende heffingen vastgesteld door de aangever, herzieningen van de aftrek, regularisaties ingevolge administratieve beslissingen).

Berekening: De som van de vakken ‘a)’, ‘c)’ en ‘d)’ van de herzieningen (BTW-aangifte, Blad 3). Deze pagina moet niet worden ingediend, maar wel afgedrukt en bewaard voor het geval de administratie erom vraagt.
Controleren: De som van de saldo’s van alle rekeningen met BTW-groep 40, 41, 42 en 43 die een creditsaldo vertonen (zie Saldo’s van de BTW-rekeningen (Blad 4) van de BTW-aangifte). De rekeningen die een debetsaldo vertonen worden bij vak [62] opgeteld. Dit vak bevat ook de boekingen op rekeningen met BTW-groep 26 indien ze voorkomen op aankoopcreditnota’s met verlegging (bv. IC).

Vak [62] Herzieningen – totaal aftrekbare belasting
Diverse BTW-herzieningen in het voordeel van de aangever (belasting waarvan de aangever teruggave kan verkrijgen, herzieningen van de aftrek, regularisaties ingevolge administratieve beslissingen).
Berekening: De som van de vakken Herzieningen b), c) en d) (zie BTW-aangifte, Blad 3).
Controleren: De som van de saldo’s van alle rekeningen van BTW-groep 40, 41, 42 en 43 die een debetsaldo vertonen (zie Saldo’s van de BTW-rekeningen (Blad 4) van de BTW-aangifte). De rekeningen die een creditsaldo vertonen worden bij vak [61] opgeteld.

Conclusie : Een debetboeking op een BTW-rekening van groep 40 tem 43 komt in vak 62 terecht. Een creditboeking in vak 61

Dit bericht is geplaatst in Boekhouding met de tags , , . Bookmark de permalink.