Hoe kan u een afpunting annuleren in Venice Boekhouding?

(Last Updated On: 7 mei 2020)

In uw boekhouding kunnen er zich een aantal situaties voordoen, waardoor het nodig is om de afpunting ongedaan te maken. Mogelijke redenen kunnen zijn :

• De boeking werd ingeschreven op een verkeerde klant- of leveranciersrekening.
  • Het totaal bedrag van de boeking werd verkeerd ingeschreven.
  • De boeking werd ten onrechte afgepunt.

Hoe kan u een afpunting annuleren in Venice Boekhouding voor Windows?

Indien u een afgepunte boeking wenst te wijzigen, dan krijgt u volgende melding:

KB000274_01

Als u hier klikt op ‘Ja’, dan kan u slechts een beperkt aantal velden aanpassen (bv. opmerking, tegenboekingsrekening,…).

Om de afpunting te annuleren kan u op 2 manieren te werk gaan.

Via de module Verkenner

In het hoofdmenu van Venice kiest u het tabblad Start, groep VerkennenBoekhouding, tabblad Boekingen. Selecteer de rekening van de betrokken leverancier. Druk op de knop Afp. historiek.

In het dialoogvenster Afpunthistoriek selecteert u Individuele rekening ( rubriek Filter ). U krijgt volgend scherm te zien.

KB000274_02

In het scherm dat verschijnt ziet u de boekingen en de afpuntinformatie. De eigenlijke boekingen worden in het overzicht op normale manier afgebeeld. De afpuntinformatie wordt in een andere achtergrondkleur afgebeeld.

Zoek de boeking op waarvan u de afpunting wenst ongedaan te maken.
Positioneer u op de afpunting van deze boeking.
Onderaan het scherm ziet u een aantal knoppen. De meest rechtse (met het rode kruis) laat u toe de afpunting te schrappen.

KB000274_03

Via het financieel document van de afpunting

In het hoofdmenu van Venice selecteert u tabblad Start, groep BoekhoudingFinancieel.
Roep het financieel document op, waarin u de afpunting hebt geboekt.
Wijzig het financieel document.
Positioneer u op de detaillijn van de afpunting.
Klik op de knop Schrappen afpunting tijdens wijzigen onderaan dit scherm.

KB000274_04

U krijgt volgende melding:

KB000274_05

Klik op Ja om de afpunting te schrappen.

Dit bericht is geplaatst in Boekhouding, Tip met de tags , , . Bookmark de permalink.