Hoe kan u via toegangsbeheer de tegels in het dashboard beheren?

(Last Updated On: 2 december 2015)

Beheer tegels

Een beheerder kan het beheer van de tegels door een groep gebruikers beperken via het toegangsbeheer. Hiervoor kiest hij vanuit het Venice Hoofdmenu: Venice-knop, Toegangsbeheer, Groepen en rechten, Wijzigen (Ctrl+E). Onder het tabblad Rechten staan de rechten in volgorde van optie. Onder VeniceAlgemeenAlgemeenAndere, Tegels kan worden ingesteld of de gebruikersgroep al dan niet gedeelde tegels mag wijzigen/schrappen, de configuratie van tegels mag opstarten, tegels mogen gedeeld worden of niet, of het delen mag worden opgeheven of niet en of persoonlijke tegels mogen worden aangemaakt.

Groepenenrechten

Als Delen en Delen opheffen bv. niet zijn aangevinkt, dan kan een gebruiker die gekoppeld is aan de gebruikersgroep TGL geen persoonlijke tegels delen of het delen van een gedeelde tegel opheffen via het beheer van de tegels ( Venice Hoofdmenu, Venice-knop,  Instellingen, Beheer tegels ).

Beheertegels

Rechten instellen voor standaard tegels

Via het toegangsbeheer kan een beheerder ervoor zorgen dat een groep gebruikers de inhoud van een standaard tegel ( bv. BTW-aangifte) niet kan zien. Hiervoor kiest de beheerder vanuit het Venice Hoofdmenu: Venice-knopToegangsbeheerGroepen en rechtenWijzigen (Ctrl+E). Onder het tabblad Rechten staan de rechten in volgorde van optie. Onder VeniceBoekhoudingAlgemeenAangiftesBTW-aangifte kan Weergeven tegel worden afgevinkt:

Weergeventegel

Hierdoor zal een gebruiker die gekoppeld is aan de gebruikersgroep TGL de standaard tegel BTW-aangifte wel zien verschijnen in het Venice Hoofdmenu, maar de tegel zal geen inhoud weergeven. Als tooltip voor de tegel wordt de tekst U heeft geen rechten om deze gegevens te bekijken getoond.

BTWaangifte

Rechten instellen voor persoonlijke/gedeelde tegels

Voor persoonlijke of gedeelde tegels kan u in het dialoogvenster voor configuratie de rechten instellen voor de betreffende tegel ( indien u beschikt over de optionele module Toegangsbeheer ). Dit gebeurt door vanuit het Venice Hoofdmenu te kiezen voor: Venice-knop,  InstellingenBeheer tegels, Wijzigen (Ctrl+E). In het scherm Configuratie tegel klikt u op de knop Volgende totdat u aan de tab Toegangsbeheer komt. Hier kan u instellen welke gebruikersgroep(en) deze tegel mogen zien:

ConfiguratieTegel

Hierdoor zal een gebruiker die gekoppeld is aan de gebruikersgroep TGL de gedeelde tegel Tekst wel zien verschijnen in het Venice Hoofdmenu, maar de tegel zal geen inhoud weergeven. Als tooltip voor de tegel wordt de tekst U heeft geen rechten om deze gegevens te bekijken getoond.

 Opmerkingen

U kan de configuratie van tegels ook opstarten door op de knop onderaan rechts in het hoofdmenu te klikken.

config tegel

U kan de configuratie van een specifieke tegel wijzigen door met de muis over het onderste gedeelte van de tegel te bewegen. Er verschijnt dan een werkbalk met een aantal knoppen. Via het tandwiel kan u de configuratie van de geselecteerde tegel aanpassen.

config tegel 2

 

 

Dit bericht is geplaatst in Boekhouding, Facturatie, Tip met de tags . Bookmark de permalink.