Launch tool koppelen aan de Citrix receiver

(Last Updated On: 24 juli 2020)

Edit: In het artikel wordt er gesproken van Citrix Receiver maar ondertussen heet de laatste versie Citrix Workspace. Hoewel de Citrix Receiver nog correct zal werken op de meeste OS, kan het zijn dat u de laatste versie (dus Citrix Workspace) dient te gebruiken om correct te kunnen koppelen.  De werkwijzes blijft ongewijzigd en kan op dezelfde manier gebruikt worden.

Wanneer u voor de eerste keer op een Windows pc of Mac wenst in te loggen op ons online portaal kan u de Citrix Receiver downloaden vanaf ons portaal door te klikken op het juiste Operating System (OS) icoon.  Er is een knop voorzien voor Windows en een knop voor Mac. Deze kan u terugvinden onder de aanmeldgegevens.  Voor Linux bestaat wel een Citrix Receiver maar deze wordt niet (meer) ondersteund door Aspex.

Wanneer u deze installatie uitvoert zal uw OS ervoor zorgen dat de associaties met de verschillende programma’s/file types correct worden ingesteld.  Zo zal u correct kunnen inloggen op Venice. Bij Chrome, Edge en Safari (Mac) zal u ook een Launch.ica (op een Mac pc zal dat launch.aspx zijn) moeten uitvoeren om op Venice te kunnen inloggen.  Dat komt doordat er voor deze OS/browser geen ondersteunde plug-in aanwezig is.. Na een update van  de Citrix Receiver, uw browser of van uw OS kan het voorkomen dat de associaties niet meer correct ingesteld staan.  U krijgt dan een melding dat launch.ica niet automatisch kan geopend worden of het wordt geopend met een verkeerd programma zoals bijvoorbeeld Wordpad of Notes. Via Internet Explorer en Firefox zal u normaal gezien geen launch.ica/launch.aspx moeten uitvoeren om te kunnen inloggen.  Indien u dus 1 van deze browsers gebruikt hoeft u geen rekening te houden met de volgende stappen.  Firefox is ook beschikbaar voor Mac op de volgende link  We geven u de stappen die u kan volgen indien u toch met Chrome, Edge of Safari wenst te werken voor zowel Windows of Mac.  Zo hoeft u niet de volledige herinstallatie te doen van de Citrix Receiver.

Te volgen stappen voor een WIndows computer

• Ga naar de Windows verkenner
  • Klik op de map downloads of de map waar de downloads worden opgeslagen
  • Kies launch.ica en klik met de rechtermuisknop
  • Kies openen met …

• Zoek de reeds geïnstalleerd Citrix Receiver op in uw programma’s
  • Vink aan dat dit het standaard programma mag zijn voor deze applicatie

Dit kan natuurlijk ook via standaardprogramma’s ingesteld worden op basis van de extensie/file type maar is wat moeilijker in te stellen

Te volgen stappen voor een MAC computer

• Ga naar de Finder op uw MAC en kies het launch.aspx bestand op
  • Klik met de rechtermuisknop en kies openen met …
  • Kies nu “Other …”

• Indien u niet de optie “Other…” ziet staan kan u eerst gaan naar “Get info” en dan kiezen voor “Open With”

• Onderaan kiest u voor “All applications”
  • Zoek in de lijst van Applicaties nu de reeds geïnstalleerde Citrix Receiver zodat deze gekoppeld wordt

Dit bericht is geplaatst in Interfaces/Technisch met de tags , . Bookmark de permalink.