Nieuwe werkwijze installatie Actian Zen

(Last Updated On: 19 juni 2020)

Vanaf de versie 11.80 van Venice wordt een Actian Zen V14 geïnstalleerd. De set-up van Venice zelf blijft verder zo goed als ongewijzigd.  De werkwijze voor de installatie van die Actian Zen Engines is wel wat anders dan voorheen.  Er zijn twee exe bestanden beschikbaar. Er is een exe voor Server-Client en een exe voor workgroup (- client).

Afhankelijk van de versie van de Actian Zen Engine kan er ook een ServicePack nodig zijn.  U kan deze installeren via de volgende link .

1. Indien de installatie een client-server versie betreft, zullen de volgende stappen nodig zijn:
    • De server engine op de server installeren. De set-up link ontvangt u bij de bestelling van de server engine.
    • Op de werkposten de client installeren vanaf de server set-up (zie vorig puntje)
  2. Indien de installatie een Workgroup versie betreft zullen de volgende stappen nodig zijn:
    • Op de hoofd-pc de workgroupengine installeren via deze link
    • Op de werkposten de client vanuit de workgroup installeren (zie vorig puntje). De werkwijze voor een werkpost is dus identiek of het nu om een client-server of workgroup gaat.
  3. Indien de installatie een activering werkstation betreft op een bestaande licentie zullen de volgende stappen nodig zijn:
    • Op de werkpost dient enkel de client versie geïnstalleerd te worden.  Afhankelijk van het type installatie zal u dus de client versie moeten installeren vanaf de Client set-up (punt 1.) of vanaf de workgroup set-up (punt 2.)

Bij de set-up van Venice kunt u dus kunnen kiezen uit 3 mogelijkheden, we overlopen nog eens de installatie ervan:

Installatie van een server-client versie

U heeft naast de installatie van Venice (Lite) ook een Actian Zen Server Engine (of Pervasive PSQL Server Engine) met een licentie sleutel voor deze server engine ontvangen.    Installeer op de server de Actian Zen Server Engine (of Pervasive PSQL Server Engine)

Voer de exe uit en accepteer de eventuele security warning.  Kies daarna voor unzip om de installer te starten

Kies hier voor Install Zen V14 Server

Ga verder met de installatie en druk op next en uiteindelijk op finish om te installatie te beëindigen

Vervolgens installeert u op elk werkstation waar u Venice of Venice Lite wil gebruiken de Actian Zen Client Only (of Pervasive PSQL Client).  Als dit is gebeurd, dan kan u verder gaan met de installatie van Venice.

Ga verder met de installatie en druk op next en uiteindelijk op finish om te installatie te beëindigen

Installatie van een workgroup versie

Installeer op uw hoofdpc/server de Actian Zen workgroup Engine (of Pervasive PSQL Workgroup Engine).  U kan eventueel de volgende melding krijgen

Kies voor “unzip” om de bestanden uit te pakken en de installer te starten

Kies in het volgende scherm voor Install Zen V14 Workgroup Edition (voor de werkposten zal dus de tweede knop moeten gebruikt worden)

Ga verder met de installatie en druk op next en uiteindelijk op finish om te installatie te beëindigen

Op de werkstations installeert u Actian Zen Client (of Pervasive PSQL Client).  De set-up stappen zijn identiek als de workgroup Engine maar u kiest in de plaats van workgroup Edition voor de tweede knop Client Only

Activering van een werkstation

Op dit werkstation moet u eerst de Actian Zen Client (of Pervasive PSQL Client) installeren. Het is sterk aangeraden dat u hiervoor dezelfde versie gebruikt als voor de installatie van de Server Engine of Workgroup Engine van de server of hoofdpc

U kan ook de actuele Actian Zen V14 Client Only installeren, maar de voorkeur gaat naar dezelfde versie als op de server draait.

Voer de exe uit voor de installatie van Actian Zen V14.  Eventueel krijgt u hier een security melding

Kies voor “unzip” om de bestanden uit te pakken en de installer te starten

In het menu kiest u nu voor Install Zen V14 Client Only

Ga verder met de installatie en druk daarna op next en uiteindelijk op finish om de installatie te beëindigen

Dit bericht is geplaatst in Interfaces/Technisch, Licentie, Tip met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.