Updaten van Venice

(Last Updated On: 27 oktober 2020)

Wanneer u een updateabonnement heeft, kan u steeds de nieuwste versie van Venice downloaden vanaf deze link . Indien u werkt met Venice op Aspex moet u niet zelf de update van Venice uitvoeren. De updates worden door onze diensten in samenwerking met Aspex uitgevoerd.  De update is op zich redelijk gelijklopend met een normale set-up van Venice op een paar stappen na.

Onderaan kan u uw registratienummer en registratienaam ingeven om de laatste versie te kunnen downloaden en druk op “Check”.  Uw registratienaam en registratienummer kan u gemakkelijk achterhalen door in Venice links boven te klikken op de Venice knop – registratie – bekijken

laatste versie

U krijgt dan onderaan een indicatie van uw huidige versie en kan door te drukken op “download nu” de laatste versie downloaden.

update

We raden aan om steeds een back-up van uw gegevens te nemen VÓÓR u start met de update.  Bij twijfel contacteert u best uw verdeler of IT-verantwoordelijke.  Meer info over het nemen van een back-up van uw gegevens kan u hier vinden.  Kijk ook op voorhand de systeemvereisten na want eens Venice een update heeft gekregen kan u niet meer terug!

Indien uw Venice op een server/centrale pc geïnstalleerd is en gedeeld wordt met andere gebruikers moet u de update uitvoeren op die server/hoofdpc en NIET op de werkstations!

Start de set-up van Venice en volg de stappen.  Halverwege zal u onderstaand scherm zien.  Klik hier op de groene drop-down om te kiezen voor UPDATE van een bestaande installatie, het is niet de bedoeling dat we een nieuwe Venice gaan installeren.  De Venice in het voorbeeld heet VeniceLokaal

Volg de stappen verder zoals een normale set-up tot een scherm verschijnt met Finish en de vraag om Venice te starten.

Wanneer Venice wordt opgestart op de server zal de vraag komen om de dossier bij te werken.  Eventueel wordt er ook gevraagd of de ODBC koppeling moet vernieuwd worden en of de gegevens van het dossier worden gebruikt in een externe applicatie.

Het bijwerken van de gegevens kan even duren, onderbreek dus deze bewerking NIET!  Pas als er bij alle dossiers en boekjaren een groene vink staat en er onderaan “Klaar met bijwerken” staat kan u het scherm afsluiten.

Bij het opstarten van Venice op de werkstations zal u de eerste keer een melding krijgen dat de lokale installatie moet bijgewerkt worden  Druk op OK en volg de stappen.  In sommige gevallen zal u dit als administrator moeten uitvoeren.

Indien u geen melding krijgt om de lokale update te starten en indien er bij uw dossiers/dossierkasten een rood kruis staat, klik dan met de rechtermuisknop op het dossier en kies voor “bijwerken” om het naar de juiste versie te brengen.

BELANGRIJK! Het is aangeraden om na de update opnieuw de rechten van het basispad na te zien/goed te zetten.  Dit om te vermijden dat u meldingen krijgt bij het opstarten/updaten van het werkstation zoals fout4 of ongeldige installatie.  Soms kan het voorkomen dat door een update de rechten van folders aangepast raken.  Dit komt vooral voor als u werkt met user-groepen en u de update uitvoert met een administrator.  Windows zal dan bestanden gaan updaten met het admin profiel waardoor “gewone” users niet meer alle bestanden kunnen benaderen.   Daardoor dient u de beveiligingsrechten opnieuw door te trekken naar de onderliggende mappen en bestanden.  Soms is het ook nodig om de owner aan te passen voor u dit kan doen.  De werkwijze kan u alvast ook hier vinden

Dit bericht is geplaatst in Interfaces/Technisch, Tip met de tags , . Bookmark de permalink.